Tuesday, December 28, 2010

~


Bismilahirahmanirahim...~


Broadband aku telah diexpiredkan oleh adik yg temok itu, maka terputus r sebentar hubungan aku nak ber-walking ke blog kalian yg lain. Tp cmne sekali pun thanx ber-byk=thanx sgt2 kat kamu2 yg berkomen+berchat semua ea..sory tak sempat lg nk ber-walking ke halaman kalian semua..insyaAllah klo ade kesempatan..

Ckp pasal kesempatan?..mcm r aku buzy tahap plus and plus punye padahal takde pun..ape je yg aku buat selain merengek ajak abah bersiar-siar di shopping complex+mall+taman+kedai buah+kedai buku..

aku : abh, petang ni jom g lepak kat kedai buku jusco tu jap
abah : (senyum2....)
aku : jom r abah.. kite g jap je after asar tak pun kite g skrng then bfre asar kite balik..
abah : dh ade lesen pun merengek lg..g je r sendiri..bawak kereta tu
aku : what?!(terkezut!) klo abah bg pun kakak taknk..masih syg nyawa sendiri..takot!
abah : (gelak mcm nak ejek)...klo cmtu nnt abah beli frame utk lesen kamu tu..

then?...baek aku diam je..try nnt petang plak ajak..huhu~
Serius!!!!!...aku sendiri pun cm tak confident..cmne nk bg confident ni?..aku tak confident atau menga-ngada plus mengada-ngada..sah! Mmg rase nk bg penampar je muke ni..cz dh bazir duit wat lesen alih2 cmni plak story die..*dush*


dh











dh










dh..!
aku wif kak nurul


kejap sgt kan mase berlalu..aku pun mcm sedar tak sedar..die r kakak sepupu yg paling rapat ngan aku. Dan rase baru semalam maen masak2, maen pondok2 bile jumpe kat kampung then arini aku dh besar die pun dh besar n sekarang aku tgh ddk sebeleh die bfre die jd tunang orng n kejap gak mase berlalu bile November dtg die dh nk transform jd wife someone..
rase cm maen2 tp betol2..hehehe..

lastwird: congrat kak Nurul...:)




Thursday, December 23, 2010

mood shopping

Bismilahirahmanirahim~


aku tengah buat senarai bajet 2010+2011, tapi rse cm tak tahu je nak wat bajet cmne..and semuanye dh terlebih bajet..mane nak cari duit tambahan?.give me some ideal pleaz..pleaz..*mate kebil2 sikit..

Pelik kan?.npe r kite ni suke ber-shopping. Ok! tahu aku je yg suke shopping tp mcm bohong sunat je pd mereka2 yg tak suke shopping eve shopping tingkap sekali pun kan..betul tak?..klo betul kasi jatuh itu kepala..hahah!

Banyak sgt benda yg aku nak beli..Huh! nampak sgt tamak di sini ea so abaikan.!..enth r semua nak beli semua nak..lebih2 bile aku baje almost for 2 hundred n plus utk buku..nmpk tak bertapa BAGUSNYE aku.hahaha..paham2 je r buku ape..klo r aku spend byk tu utk buku2 kuliah, almat aku sendiri buat pulut kuing utk diri sendiri..huhu~


dan antre yg lain sgt perlu skrng adlh public phone..yeah! my hp dh jd hidup segan mati taknak..gare2 wat terjun berani mati dari bilik aku ke bawah..cmne leh jd cmtu? let it be history..oleh itu terpaks mengorbankan my plus+plus utk beli hp baru..seday..:(..huhu..~alamat terkubur r nak beli handbag baru yg dh berchenta tahap mengidam ni..just have to say good bye..


+ dengan laguage yg dh kena rembat ngan adik..so cmne nak balik?..ok bab ni kena wat surat claim dekat my parents..semua barang tak beli lg..klo cmtu ake rembat satu shopping mall r klo bab surat claim..hahah.*gelak dgn keji..stop! aku tak sekejam dan sekeji itu nak hbiskan duit parents aku tau..


mcm mimpi r bile pg2 bute aku dh ddk mengadap lapy yg mcm nak kena demam selsema ni..lapy kamu jgn r sakit, asgmnt sy banyak lg tak siap..jgn sakit tau..*tetibe lapy berckp..aku dh lari berbatu dulu r jwbnye..hahahaha..


lastword:sekali tgk jam kul 11 lebih..meh sini pale ko aku ketok tengkorak ko pg..!


sebelum tu..share dis with me..

Saturday, December 18, 2010

hasilnye



Assalammualaikum...:)


setelah ber-hari dan ber-jam..siap dh mengedit-kan blog yg rase cm mate ni pun dh bosan tgk benda yg sama..actually, semuanye still sme gak cme kedudukkan je di buat pengubahsuaian.. dan wallpaper sekali mendapat bahana kena tukar. dulu ingt taknk tukar wall paper dh..alih2 tukar jugak..Huh!..

skrng mcm dh jarang-jarang, kadang-kadang aku mengupdate-kan blog aku ni..tetibe plak rase cm mule aku nk wat teater hangit-hangit bunge aym..Huh!..STOP! bukan ok! ketandusan idea.(jwpn selamat)..dan selebihnye aku menghabiskan mase bace blog orng lain..byk sgt blog yg best..mmg super-duper! ni cakap betul2 bukan cobaan or watever ok!..setakat ni yg supe-duper aku letak kat Black story and kat situ aku cmpur dgn my fwenz
punye blog sekali..utk Hot story aku letak mereka yg teram
at rajin update then aku jd tukang bace yg setia..(tgk2 aku dh ter-mengaku diri sendiri)...tetibe korang nak shut down teruskan?..tahu2..


meh2 nak tgk tak gmbr hasilan aku mem-bantu dan meng-kacau hidup along aku..hehehe..


gmbr pilihan aku..yeah! along amek..hehehe

ni aku yg meng-editkan..ok ke?



ok2..nnt aku uploadkan lg hasil kerja aku yg lain..hehehe..bukan senang ni aku nak wat siap kena bebel2 lg dgn along..hehehe..dh2..jom gerak g Bangi..


lastword : tak sabar nk kuar date..hehehe

Wednesday, December 15, 2010

i'm still here..


Assalammualaikum...

Huh?! bersawang tahap tak ingt dh kat blog aku ni..sejak mule cuti baru ni lah aku ber-rajin nak jenguk blog..huhu.bukannye aku malas sgt tp sejak cuti tak lekat kat umh lg..ni pun baru je ber-penat balik dari kampung. ade kenduri and it was GREAT!!!..aku je yg balik.. g-ha and ayong tak balik.MAKA! aku wat keje sorang...nak harap pada adinda-adindaku yg baru nk belajar jd orng dapur mmg sgt susah nk di harap..sekali ketuk baru jalan..huhu..(tetibe teringt zaman aku cm die orng dulu, same gak!)

Satu lg benda yg mmg aku tak buat sejak balik umh..bilik aku dh macam kapal Titanic yg karam di landa angin Afrika.!..esok nk ber-hang-out lg dgn along ke Bangi utk cari photo album..MAKA!..meh aku tegaskan lg sekali..bilik aku mcm kapal Titanic yg karam!..

Iklan :
' Kepada mereka yg inginkan pahala lebih, sila dtg umh sy dan lakukan kerja aml dgn mengemaskan bilik yg macam kapal Titanic karam' ~Sekian~

lastword: u know what?..my mom suddenly asking about u last night..huhu.

Saturday, December 4, 2010

Cinta itu milikmu akhirnya

* I'm wish for this*

Alhamdulillah, bertemu juga akhirnye..aku sentiase mendoakan yg terbaik buatmu, kebahagiaanmu adlh kegembiraan utk aku kongsi bersama..

semoga pertalian yg akan terjalin itu berkekalan selamanya dan sentiasa di bawah redhaNya..amin

****************************************

Rase mcm sekejap sgt masa berlalu, terlalu banyak kenangan yg menggamit di depan mata
kau selalu ade bila mutiara putih mengalir di pipi
kau selalu ade bila aku perlukan teman utk ketawa
kau selalu ade bila aku perlukan kata2 semangat
kau selalu ade bila aku perlukan perlindungan

Bila dgr berita ni, aku adalah insan paling bahagia dan gembira cz akhirnye kebahagiaan itu menjadi milikmu. Titipkan lah kesabaran dlm titian pertunangan dan titipkanlah kebahagiaan dlm layaran bahtera nnt.

lastword: aku sayang kamu, sayang kamu sgt2..

Friday, December 3, 2010

bloglarian=blogwalking?..



Saya suke blogwalking kerana saya dapat berkenalan dengan ramai kenalan dan membaca pelbagai info serta cerita yg boleh di jadikan sempadan dan teladan. Selain itu ia akan membantu saya dlm mempelbagaikan idea entry dan menjadikan membaca itu jambatan ilmu yg tanpa batas.

3 orng insan bertuah


************************************************

Ok..tag ni adalah pemberian azyan the most blogger yg aku slalo g usha and menyemakkan blog die..hehehe

then akhirnye aku rase dh mcm agak berjaya menyiapkan tag ni..agaknye r cz aku tak fhm sgt cmne nak wat tag ni..huhu.tp buat2 tahu je r..n klo rase cm tak btol tu korang pun buat2 konon tag aku ni betol ea..hehehe...

n rasenye tag ni bertujuan dgn visi dan misi utk mempromotekan bloglarian..di sebabkan aku kurang kefahaman pasal tag ni aku telah menerjah tiap satu blog yg boleh di jadikan blogger libbary..hehehe..

maka oleh itu, jika anda yg berminat dan mereka yg bernasib baik di tag boleh mebuat sebarang rujukan dan mentelaah lah dgn baik di


kepada yg di tag, selamat mencuba..mmg best dan sgt best..tak payah nak semak bukak tab banyak dan bersepah..hehehe...

~selamat berjaya~

Thursday, November 25, 2010

nak kawen ke?err...




"taknak!!!!!!!!!!!!! keje giler ape?"



hahahahaha..mmg takleh blah kan entry kali ni..maklumlah aku dh pun mengkhatamkan dgn sebaik dan sesempurnanya novel 3+1=1..

mari2 semua teman2 ddk depan laptop. tp sebelum tu sila buat air teh tarik then amek kerepek utk santapan si mulut yg tak habis2 nak menguyah 24 jam..

synopsis novel 3+1=1

along, angah, acik dan rin..empat beradik yg sgt akrab..then satu hari tiga orng abg ni telah mencadangkan Rin utk kawen dgn mmber die orng Kimi..tujuan abg rin ni semua adlh utk kebahagiaan Rin dan membantu Rin melupakan sejarah hitam yg dilaluinya pada umur 9 tahun bile die di rogol oleh PakLong die sendiri. Pada masa yg sme ia akn dapat membantu Kimi dri dipaksa kawen oleh ibunya dgn ank kwn ibunya..

Rin menolak cadangan perkahwinan tu then bermulalah plan B dimana kimi menjalankan misi utk mengorat Rin, walaupun hakikatnye semuanye adlh di rancang bukan kebetulan seperti apa yg di anggap oleh Rin. Namun, rahsia yg di simpan oleh along, angh dan acik telah terbongkar mengenai kisah hitam Rin pada Kimi..

Itulah CINTA, Kimi menerima Rin dgn seadanya kerana die yakin itulah Hawanya..setelah melalui liku kehidupan dan kisah percintaan yg di iktiraf d
alam ikatan persahabatan yg di gelar "teman tp mesra"..

ikatan disimpulkan dgn sebuah perkahwinan yg bermula bait2 cinta itu setelah kau sememangnya Adam yg ku cari dan kau adlh Hawa yg tercipa utkku...


~sekian~


****************************

Ok2..dh tamat cerita..sebenar dan tujuan sebenar adlh utk meng-wish-kan kepada Nor Atiqah dan Wan Nur Amira Aziana "Selamat Bertunang"..
dahulukan adik2 sebelum kakak..hehehe..dan kepada kakak2 group Januari 2008 yg akn meng-habskan sisa praktikal di Hospital Sultanah Nur Zahirah sebelum berjaya meraih gelaran 'Staff Nurse'..Huh?..bestnye nak habis dh..huhu.."Selamat Pengantin Baru"..semua pakat nikah gantung cuti sem ni semua bersanding..Tahniah!..naik cuti after rye haji aritu semua jari merah je..huhu..


Wednesday, November 17, 2010

my LIFE

Huh?! finally, I'm home only 3 days..it's sound like anak mak when keep on saying that im damn much 'homesick' but home is my life..I get my life here..it make me fell so free and no wonder about the things that cult my mind..Huh?!

ok2..stop from nagging..huhu..the conclusion now..!

I'm Happy to be here...:)
Home sweet home..Am I right?..hehehe...:)

Saturday, November 13, 2010

nantikan aku



cuti menghampiri aku, so nmpk tak ape yg ade kat ats ni...ni r antara novel2 yg akan aku terjah balik ni..rindu r nak menatap novel..mate ni cm dh juing air bace medical surgical segala mcm yg memutar belitkan litar kat pale aku..so time to relaxsssssss sudah tiba..hehehe..but takleh nk happy sgt bfre result kuar bb tetibe aku BEGITU TIDAK YAKIN dgn paper anatomy aku..huhu..enth r rse cm tak puas jawab.mcm byk je benda patutnye yg aku leh tulis tp aku cm tulis terhad je..ckup utk markah..huhu..seday r terkenangkan paper anatomyku yg enth ape khabarnye..


Ok r..mate dh berair mengantok..td balik2 keje walaupun ke-PENAT-an tp disebabkan novel..bersekang mate dgn btg mancis smpai sekarang...huhu..nak TIDO!..esok keje pg..nad tetibe aku merasakan aura kemalasan bekerja menular...hahahaha.

lastword:mak amek r kakak...huhu~

Friday, November 12, 2010

bring me HOME




Finally, the last paper today make me smile and smile and smile..hahahaha..start ber-dream yg aku dh smpai rumah..ade tak sape2 nk amek aku balik rumah SEKARANG jugak!..rasenye klo sape2 yg nk bawak aku lari kuar dari sini aku nk je..yg penting aku nak balik..mcm dh berabadkan aku tak balik rumah..huhu. p mmg pun rase cm dh lme sgt..last balik dlm bulan 6 aritu then dh jejak sini tak jumpe jalan pulang...kasihan tak?..huhu.


rindu nye pada rumah, rindu juge pada kekasih hati+buah hati yg plus and plus..hahahaha..tp yg lg sweets semua buah hati rindu tahap tak ingt dh kat aku..hahaha. mcm perasan sendiri dh aku.lalalala~ maka dgr sininya kasih dan buah hati ku...''esok sy balik ea, jumpe nnt..."


and the best things yg aku dh buat utk sem ni BERJAYA nk jd orng besar..btol2!!!..tak nangis2 nak balik dh cm dulu, tak tepon mak ari2 menangis nak balik..tak tepon my abang ckp nk balik..tu blum lagi goda2 mcm kucing jahat kat my kekasih hati sruh dtg sini saje tgk aku..hahahaha..tp goda pun my kekasih hati tak cuti and aku plak yg tak dapat bercuti..huhuhu~


takpe2..hitung je hari..esok nk balik gak..hehehe..ok I'm happy now+homesick!!!...huhu..~

lastword:nothings special without u..

Friday, October 29, 2010

exm+home



Assalammualaikum..:)


you know what?
you know how?

miss u
miss u
damm much!
that is what I'm feel..

the things here make me messy
start on clutter my mind
start make me feel
REALLY
homesick!
urgh!!!!!!!!!!!!!


the exm is coming again
and
and and

I'm not finish stdy
not for the preparation..
Huh?!
and bla..bla..bla..
Fullstop!
start stdy now..


lastword: almost a year..so how?

Saturday, October 16, 2010

hujan emas?



Assalammualaikum...:)


betul lah orng kate, bala jgn di cari rezeki jgn di tolak..kekacauan jiwa telah membataskan aku nk terbebel kat sini, termerapu kat sini..mane taknye, ras
e cm serabut r fikir exm+osce+penyakit Malas=?..huhu..


so jom2 kite berbual smbil bemesra mejawab persoalan yg di beri oleh pemberi AWARD..azyan



1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
-her word speak louder than her action..*
-sweet-16 school girlz
-like music
-blog simple but nice..:)*
-she have secret admire..:)*

2.Write down 10 intresting facts about yourself and your hobby
-still stdying
-love my fmly tooooo much
-miss them tooooo much
-Hlovate make my life
-suke wat ape yg aku suke nk wat..hehehe.
-fall in love with Vochelle..(''*)
-kdg2 jiwe suke wat kacau..huhu
-pendiam bile jiwe tgh kacau..
-suke wat drama hujan bile rindu tahap 7 Megawatt..huhu.
-music lover..(yeke?..hahaha)

3.10 deserving recipient and describe them
*akn di tag di next award*
permintaan yg byk tu..
huhu..


4. link the of the person who gives this award to u.



5.spread the award to 15 bloggers who u like & u think their blog r awesome





Akhirnye selesai..
kepada mereka yg di tag..amek dua awards sekali ea...

Credit to azyan...:)

Saturday, October 9, 2010

rindu ke?



abah tgh control tu..konon je bace paper..

sme tak muke kami?..hehehe..Ok! actually sgt rindu kat Abah, dapat dgr sore je orng tak jumpe..tak sabar nk balik cuti n paling tak sabar nk tunggu cuti bulan 11 nnt..abh nk dtg Terengganu..so cuti cepat2 dtg sini k..hehehe..
name famous! Profesor..


kat sekolah adik, melawat adik GEMOK yg terchenta..


Oh!!..rindu dgn yg ni gak..actually my mom, miss kamu sanggggggggggat!..yg sebelah mak tu abg ngah, watak picisan je die kat gmbr tu..hahaha.cz dh takde gmbr laen..hehe. rindu gak kat abg ngah,(rase2 angh kembang tak hidung die)..hahaha. rindu nak sekeh pale abgnagh yg suke kacau aku nk bersenang lenang..
meh sini...
duku sikit..
dush!!
dush!!..


ok r, next time lg smbung, nk g jumpe syikin kat pantai..jom kite g date..hehehe...pic abg long ngan adik je takde cz gmbr yg ade gmbr lame sgggt!..so skrng along n adik sudah gemok..tak muat nk upload kat sini..hehehe...

lastwrod: amat RINDU pd kalian semua!

Wednesday, September 29, 2010

tag time bosan..!

Assalammualaikum...:)


byk je benda nk buat tp malas nk buat..n g merayau then jumpe tag dari page enche daisy..
jom2 beramai dan ramai kite bersuka ria menjawab tag..ca nk tulis entry mcm takde mood n idea je..^;^..

1) Name one person who made u laugh last night.
my rumate yg busuk+bacin=cc cyah@ nek cyah...hehehe

2) what were u doing 1 hour ago.
set up pinggan mangkuk utk open house esok..thanx to others yg membantu...:)

3) what was the last thing u said out loud.
rindu dkt adik..huhu..baik tak aku jd kakak..hehehe

4) Where's the next place u're going to.
wad..keje petang..Huh!..dh r pose ni..ssh nk g buke pose..huhu..

5) What was the last thing u paid for.
medical n surgical+bill payment

6) Where was u last night.
meeting wif my group for this thursday open house..

7) What's the best ice-cream flavour.
vanilla and yum..nak ice-cream...!

8) do u wanna cut ur hair.
not right now..

9) do u love to 'melatah'.
ti's not my habbit..

10) If that so (melatah), what will u said out loud.
enth la..tak pernh..

11) What the last text-msg received say.
ina> aku mcm hypo..sory..?..huhu

12) Will u get married in the future.
yes but evrythings is faith..

13) do u chew ur straw.
NO!!..

14) do u make-up ur own words.
sometimes..

15) Is there anyone u like/love right now.
yes..my fmly.:)

16) tag to other 5 blogger
-kepada semua yg dtg jenguk ke sini...amek tau...:)



Sunday, September 12, 2010

I'm here again




Assalammualaikum...:)

Huh?!..berhabuk, bersepah, bersawang dan segala mcm ber dh yg berlaku kat blog aku ni..kesibukkan dan kesuntukkan masa adelah antre sebab yg tak berapa munasabah yg aku boleh bg kenapa tak tunjuk muke kat blog ni hmpir 2 minggu!..nmpk tak lame sgt aku hilang..2 minggu!


Tp walaubagaimanapaun, aku akn kembali berkarya,(eh berkarya ke?)..tak kisah r nk ckp ape..yg penting I'M BACK NOW!!!!..hehehehe..


ade ke orng tak happy tp gelak?
ade ke orng happy tp nangis?

so????

tetibe terfikir..bb suasana raya skrng. bile lame sgt tak jumpe bukan patutnye gelak ketawa ke bile bersua smbil bertukar cerita.tp ape yg berlaku skrng mcm terbalik je aku tgk..bile tnye perasaan cmne die kate 'happy'=nangis...and bile tnye dekat orng yg 'gelak'=tak happy..
mmg lah mengkompiuskan aku yg tgh kompius fikir nk raye+exm+tak stdy=nk doraemon SEKARANG bg pintu ajaib..gerenti terus dpt kepujian..hahahah! stop dreaming!


Alhamdulillah, berakhir sudah ramadhan dan muncul kembali syawal..tp syg dan rindunye nk tinggalkan ramadhan, i get somthing from Him for this ramadhan. alhamdulillah, but sadly Him took someone that I love..Al-Fatihah to my late grandmother past away on 22 ramadhan. Semoga rohnya di tempatkan bersama golongan yg beriman.insyaAllah..amin..


lastword: ain't crime to remember 'you'?

~Setiap kali ada permulaan, pasti ada akhirnya..
Setiap kali ada awal pasti ada hujungnya..~

Friday, August 27, 2010

learn


~You'll never reach perfection because there's always room for improvement. Yet, along the way to perfection you'll learn to get better.~




Assalammualaikum..:)


Skrng boleh wat entry time hujung mnggu je.itu pun blum tentu lg..tgh wat maraton nk wat persiapan exm after rye bb nnt time rye aku mmg agk liat nk buka buku, daging yg mak masak wat rendang pun tak liat mc aku..tu pasal r kena paksa dlm rela utk menghabiskan mane yg mampu..kdg2 rase cm dh blackout je otak ni. nsb masih boleh fikir guna akal dan kewarasan..alhamdulillah..:)


actually, ade satu benda baru yg aku belajar. mungkin ini ramadhan yg paling indah pernh aku lalui..erti 'sabar'..bile kita diuji dgn ujian yg kita tak pernh duga hnye satu kite perlu yakin aknnya, iaitu sabar...perasaan yg terlalu unik hinggakan aku sendiri tak boleh nk mengukap dgn kata2.tp melalui 'sabar' itu aku kenal betapa manis dan indhnya kata dan laku 'sabar'..terasa kerdil diri ini bile aku tahu tahap kesabaranku, dimana pula level iman aku..huhu...(maaf ayt puitis yg tak seberapa ni..)


dah hati ini semakin kuat dlm menghadapi segala ketentuanNya. Alhamdulillah..bukan mudah utk berubah, buat perkara yg bukan kite slalo buat..yg slame ni hnye memerhati orng buat..tp nothing change without Allah will, effort and doa..for me, today Him knock my heart to change for good, then just go forward n never look back for the shadow..and it never label it as a crime'..


******************************

Tidak walau sesaat pun emak dan abah melupakan anak-anaknya. Bibirnya sering dibasahi dgn doa demi kebahagian anak-anaknya, lelah dlm membesarkan anak-anaknya adlh saat paling indah yg di laluinya.


Benarlah yg kiranya kasih anak tidak sebesar kasih emak dan abah. Kasih anak yg mungkin terkadas dan tidak sampai ke makam emak dan abah. Mereka masih mampu untuk memaafkan, membelai dengan kasih dan cinta, CINTA TANPA SYARAT.


*******************************


lastword: Huh?.jgnlah blackout lg..huhu

Saturday, August 21, 2010

keep on thinking

~everything is fated. Only interchanged by God's will, effort and doa.~



Assalammualaikum..:)



I'm start on thinking about my stdy right now. Have I finish cover all the subject? Have I made a revision for the last year question? Have I manage a good time table for my stdy? Have I make the things that important on a top?Ok!!! the answer is..NO, NO, NO...and still NOT YET!..Huh? Great right?..Yeah it's look great when you planing to get kill out you life! make a step right now bfre you realize that you have miss smmthng that is 'impotant' in your life..saiko..~

I have nothing to write actually, suddenly my mind is blocked..and my day is still same, nothing change here until I the one that will make the change.Huh?..ayt mcm ape enth ni. mule nk wat semak pg2 cmni..ok stop from make a waste thing and start to make something that can make you life like rainbow but the rainbow is not always there..come with shine,gone with silent. stop being a emotional person. I hate to be a emotional ones..Get out from my heart!!..

Times up.shut it off and grab your notes..

lastword: I'm in confusion to know smthing in a deep of me?!

Wednesday, August 18, 2010

float and sink??


Assalammualaikum...:)


Bulan ramadhan ni masa agak terhad utk aku berterusan ddk dpn laptop bb tu r entry pun dh mc tenggelam timbul je skrng..di tambah plak exm yg semakin hari semakin dekat menghampiri..rase cm tak ckup mase r plak skrng nk stdy, byk sngt yg aku tak sempat nk cover..tp insyaAllah target utama nk hbskan semua medical n surgical dlm bln ramadhan ni, then time rye nnt boleh r senang lenang bace pharmacology...Huh?..bajet senang nk bace smbil goyang kaki emak masak kari..orng tgh mood rye je semua tetibe boleh plak muncul scene yg aku kena stdy raye ni..mmg r menduga sungguh..


Actually ni entry express je..tgk r dgn tade headernye, maen terjah je..ni pun dh dekat nk buke pose tp di sbbkan dh plan awl nk update entry kena r wat gak..bb rindu dh nk menaip berjela dan meter kat sini..one more things yg nk share pasal kerenah orng buke pose ngan solat terawih..bukan nk ckp ape tp dh seminggu pose mcm2 kerenah dan gelagat aku tgk, mule dari buke pose smpai r ke terawih..maklumlah bile amal setahun sekali je..tu belum masuk bab raye lagu berharu biru agaknye kerenah orng2 yg bergelar mnusia..


ape2 pun next entry aku wat smbung..

lastword: let Him lead us, now is the right time for you make a move.

Sunday, August 15, 2010

adegan?!


~Every cloud has a silver lining~



Assalammulaikum...:)


Huh?..bersawang dh ke laman ni?..seminggu jugak lah aku mebawa diri, menyepi diri bila kemalasan melanda dan bila berlakunya kepincangan dalam negeri Jajahan..!
tak pasal puting beliung semua jd, n tak pasal jugak aku hilang mcm tu je..tunggu matahari je yg terbit..ayat dh mcm sasterawan yg tak di iktiraf lansung..kalau ahli sasterawan dgr mahunye aku kena baling dgn kamus dewan bahasa yg berkilo tu..


Actually, I'm stiil here standing on earth keep on screaming when I'm feel blocked, try not to be a crying baby when I'm REALLY miss my mum,dad n all my abg..Huh? sejak bile aku jd insan yg penuh dgn perasaan pun aku tak tahu..?!


What is more important now I can shout loudly that ''I'm Free''..free from everything that giving name an independent.I'm feel like buterfly that can fly on air without wondering. Finally, I get want I want. n the rest let Her give the best for my life..

Erm..I had to go now n I'm going to write more on the next entry.some people have said that 'better late than never' so here I want to say ''Selamat menyambut Ramdhan al-Mubarak''..semoga ramadhan kali ini lebih sempurna dri sebelumnya..InsyaAllah..



lastword:selamat berpuasa..jgn tak pose ea..!

Saturday, August 7, 2010

asngmnt+?

~Setiap mata yg tertutp belum bererti dia tidur dan setiap mata yang terbuka belum bererti dia melihat~



Assalammualaikum...:)



Erm..setelah berpoya yg tak berpoya sgt cuti hujung minggu ni then kena fikir
yg besok ade clas..Wah?..kene search for the spirit toningt! Ye r mane taknye asgmnt yg patut aku buat hujung minggu ni aku biarkan sepi je dlm loker buku tu...ape yg aku buat?


this is the list:

-movie maraton
-buku sygku maraton~Hlovate~
(sape rase cm dh nk bengkak teinge dgr name Hlovate boleh tido sekarang)
-berjalan di bandar KT
-memanjakan diri di katil yg empuk bersama bantal yg mmg di import khas dri umh aku
-berblogging
-berchat dgn kwn2 aku mcm 10 tahu tak jumpe..
-stdy mcm suiz lampu 'on' jap lg 'off'


LOOK!!! lazzy visur has affected to me. tonight I have to find something to cure it because it's getting worse right now..REALLY!!!..

Anybody out there want to help me to read all the notes about Pharmacology then give a summary to me..expecially for 'Tranquillizer'..then sape2 yg rase nk amek ni boleh dftr diri kat mane2 Hosp. Mental..!

ops!!! i got the spirit..so Jom Stdy..!!(hahahaha!! poyos je lebih..tgk r stdy ke tak)

Exm dekat dh..semua duk cm kapal karam ni?...! mmg aku leh iktiraf diri sendiri jd pejuang berani mati..!..


lastword: last quiz is AWESOME!!!

Friday, August 6, 2010

this make me SICK!!

~ Berdiam diri adalah unsur yang terbesar untuk membentuk perkara-perkara besar~


Assalammualaikum...:)



Im here again with swing mood..Really Im not in mood right now.I dont know why?..Just Im feel uncomfortable right now..Urgh!!!!!...I loath this feel..!

Ok!! sometimes I just want make the things simple but it cant bcz is going to be complicated until Im feel messy n it start clutter my mind..and Im start asking myself with alot of questions..

what happen to you?
It is to hard for you?
Why must you make the things going complicated, just let it?
why you anger?
who made you anger?
Are those thing make you feel like this?


Huh? really Im said it before, there are alot of quetion coming out in my mind.I know it was my responsible but I dont know why I cant do it..I just want to be free right now. far away from all those thing yg clutter my mind skrng ni..damm!!!!! Im dont want this feeling. Go away from me!!! Just go n leave me alone!!!!


Yeah!!! I'm feel better now.Just write what I'm feel n for those yg takleh nk trime semua ni..just shut it off.! Anybody out there will getting hurt when I want to say
' ALL OF YOU MAKE ME SICK!!!'


Ok r before the situation getting worse better I'm off!!!

lastword: start search who I am?..need some quiz!

Thursday, August 5, 2010

taG


1) thanks nd link d person that tagged u

firstly, thanx to this person. who kindly give this award to me..
credit for you miss azyan

2) tag 15 bloggers u haved rec ently discovered nd think fatastics

erm?..rmainye..takpe2 demi blogger yg tercinta..
sanggup ke renang kolam di bendang luar..Huh?..eyakS!!!

3) contact that blong and let them know they've been tagged

alamak?!..kene tupup byk r cmni..takpe2 tampal notis sudah..hehehe

4) state 7 things about urself

-simple

sometimes

-emotional (sejak ddk jauh2 ni r)
-quite 'cerewet' when talkng about fashion, my work n other stuff..Huh!
-loving (rase cm tgh tgk citer pontianak!..hahah)

n never

-just want everything is belong to you (cruel n selfish!)
-never think about others bcz i have my world!
-really have syndrome 'day dream'

~The End~
-



Tuesday, August 3, 2010

my 1st Quiz

Assalammualaikum...:)

td aku telah pun merepek ddan mebebel sikit sambil makan kerepek cecah air teh...
then tetibe nk maen love quiz..
so now lets take a look the result..:)



result image

Are you in 'L-O-V-E'

BFF Forever..maybe...

Have you guys been friends for awhile? Like ever since you were little? Well time changes and so do people, No one person is the same forever. As your intrest change your type changes so maybe your falling for your BFF. Is this good? I'v never been in love with my best friend but it would be very complicated. I'm not a love guru so i wish you the best of luck with your emotions!! You have one life, so live it hard! LovenLearn



Hahahahaha!!!...ni lah die bile sekali dan sekadang nk wat keje yg luar alam..mcm r takde quiz laen nk maen..npe? is there something pop up in your life?..
Erm..
Erm..

YES!
Y-E-S

I have found the love letters now..I told already bfre this..:)
just want to share something yg memang luar kerak bumi..Fuh?.!

lastword: another quiz going to be on tomorrow..:)

after a DAY


Assalammualaikum...:)



Here, today a mother still do their job by take care of their family even have to work,
a father still buzy with their work at office,
a child out there keep waiting for their dadday to pick them after a school..
nothing changes..is what going out here too. day going buzy day to day and I'm getting lost here..
Ops!!! I really need my life back.


Ceh!!! ayat mcm la dh takde life lansung kat sini..tp mmg pun..hahaha!
actually quite boared here when Im keep doing the same thing every day..
wake up early in the morning for class then keep going untill evening..
then continue for the class at night..Huh?..is that call student?
Really?!!!...mybe one day Im going to smile when think about how's my life when Im on stdying..
the momment sometimes so nice but sometimes is look like nightmare to me..huhu..

Ok..new style of writing here..make renovation for new month..almost 5 month I have keep writtting here..without wonder what Im want to write bcz I just live on my life..
Thanx aloot to all of you that have been here for a while mybe..really thanx..:)
and today Im keep on writting bcz I like to live on this way n the big things are when I got to know and learn something from all of you..:)


lastwords:lets get some quiz..:)

Sunday, August 1, 2010

eXpress

Assalammualaikum...:)


Ok..ni entry express yg aku nk wat. nk bg tahu yg aku agak keciwe dan agak murka bile video yg aku wat finally tak dpt nk publish for presentation mlm ni..nmpk tak? Geram sgt semalam smpaikan nk wat semua keje tak menjadi..alih2 g call mak n bercalling smpai kul bape enth, then bg tahu abh yg esok ade test..ape lg mmg lame dh tak dgr ceramah+tazkirah yg amat berharga itu...huhu..

''abh, actually esok kakak ade test..''

mcm bangga giler aku ckp ade test..

''dh stdy blum?..yg duk gayut ni boleh plak ea..dh2 g stdy...*..*''

panjang lg abah bebel actually..hehehe...

tak hbs di situ sahaja perasaan GERAM itu..then aku pun makan r. Pelik?..npe klo geram or tak puas hati or pape je r then mesti makan..nape perlu melakukan tabiat yg amat BAGUS itu, then balik nnt akan dgr suara unggas yg berbunyi...

''gemok dh sekarang.."

Damm!!! really time tu nk je ckp..biarlah tak pinjam bdn sape2 pun nk gemok or kurus..hahaha..! ayt bajet dh ni..sekali ko kene balik dgn orng tu baru ko tahu...huhu..dah!!...laen kali kalau orang ckp ayat piawai tu..aku akan ckp...

''bagus ape sihat je..tp tak lah sihat smpai mengundang sakit...''

sopan dan ade maksud tersirat dan tersurat cume tak smpai kepada sebelah pihak je cz posmen cuti time tu..amek ko nk sgt td...!

then skrng tetibe aku teringt..?..bile nk next week?..nk pose n yg paling penting nk BALIK...Wah?...I'm going home...:)


lastword:thanx pd semua yg membantu utk mengconvert video tu..sgt2 terima kasih..walaupun ianya tidak berjaya..argh!!!!..

Friday, July 30, 2010

~lalala2#~

~Nilai manusia adalah semahal nilai matlamatnya-Marcus Aurelius~



Assalammualaikum...:)


Almost a week I dont post any entry.It is because quite bzy with my english class on night.Then next week I have english clas directly, Madam decide to make the class direct because she want to finish the hours before fasting month then on fasting month we not going to have any class but after Hari Raya Puase wo are going only 6 hours left to be complete..then ENJOY..no more class n start focus on my stdy..sound GREAT right?..wish I can do it!!

Suddenlly I'm miss my mom, my dad and all of them.I want going home..please anybody want to by tickets for me..huhu.but whatever comes, my decision is FINAL..I'm going home for 3rd day of fasting..then I have wasting almost RM1** for the 2 ways ticket just for one night n one day package at home..huhu..but I'm need to be home because I'm getting homesick right now..!

Happy to say now that all my note are clear, all have been set up on one book nicely. No more headache to find all the notes..hehehe..Ops!!!..I'm keep avoid not to say abaout my notes, my stdy, my asgmnt now..bcz it times to relax..huhu..ok!!..drop the subject..

Not story to share but just want to say yang aku rase diri ni dh tercampak ke benua mane enth then lagi sorang tercampak ke benua mane.He have own life n me to.Then just have a coffer for 2 or 3 then going be silence like you have going back to benua selatan..hahaha!!..look I sid it just know..bile pale dh pusing duk menghadap buku nk wat intervensi je memanjang all my metafora and hyperbola have comes out..hehehe..

Ok..get move on your work.times is over...lastly, for those yg follow my blog please tinggalkan jejak or tapak kaki korang utk aku visit n follow blog kalian plak..ok!..

Lastword:what will u say when Im say ''hey! tahu tak sy rindu awk?".."sy tipu ni..awk caye tak?''..then can i guess what u will saying..?..huhu~

keje disaat terbosan



1. Siapakah diri saya di rumah?

- ank mak and abah
-adik along n angah
-kakak pd adik

2. Siapakah diri saya disamping rakan?

-teman tp mesra
-suke menyakat orng laen
-terlalu overboard bile pale dh 360

3. Lima perkaraa yang diidam idamkan tapi tak dapat lg.

-VIOR handbang+wallet
-GUESS shoes
-VOIR blouse RM1**

p/s: sape nk tolong belikan?.my pleasure..:)

4.Siapa nama pasangan merangkap buah hati pengarang jantung saya?

enche **...?

5.Ceritakan 5 perkara yang saya paling suke tentang dia

-like the way who you r
-great!
-cun+macho=bajet je..haha!

6.Tarik membina ikatan, eceh!

-bila sampai waktunya or bile mak mule wat senarai CALON pilihan!

7.Kenangan pahit bersama pasangan anda?

-ade ke?
-takde pun
-tak baik r

p/s:ape punye jwpn ni?..huhu~

8.Tema lagu cinta?

-takde lagu but only ~Love Letter~

9.Apakah perubahan yang saya nk tengok pada dia?

-menjadi lebih sempurna dgn sebaiknya
-just being your self
-know how's being president in ur organisation 1 day!..

10.Tag orang lain.

pada mereka yg memerlukan

BUT

Syikin ko perlu jwb ni!!


Sunday, July 25, 2010

a BAD day..

~Beauty is only skin-deep~



Assalammualaikum...:)



today is a bad day for me. Im feel down, really down..Im just cant wait for tommorow.wish today just a night mare for me.And tommorow is going more better thas today..hopefully..:). I dont know what is going on suddenly Im feel so bad start from this Morning. Nothing happen but Im feel like to run away from today and suddenly to Im miss Intan so much!!..Damm it!!.I want home, my mom, my dad and give me my abg..really need them now. I miss them like orng gilak already..huhu. Tonight I have class, the class should be on Monday night but teacher have some event then we need to replace the class tonight..Oh!!!..Im feel so lazy now..please wake up!! you need to go..ok!!..no excuses!!..Ok I had to ho now, take a bath then go for class..


lastword:tak suke HARI ni..!! serius ni tak maen2..

Saturday, July 24, 2010

Ibu

~Agama tanpa ilmu adalah buta, ilmu tanpa agama adalah lumpuh-Albert Einstin~



Assalammualaikum...:)



only for second bfre im continue my stdy.do my tutor n some pre-reading 4 letcre tmrw bcz tonight i have to practice my group role play dat should be present tmrw but still not cnfrm yet bcz mybe we will have some slide presentation first bfre role play..for behavior sciene subject.actually dis subject quite bored but the letcre make a good jobs, when she teach dis subject on her own style..

on d last entry i had told dat im going to finished up my book right but unfortunatelly i cant finish it on dis week bcz im bzy with something unimportant dat is play game wif my rumate n finish all d night by watching some movies on my laptop..What?..im going tersasar jauh right now..my mother start nag to me bcz when she call n she i askng me..then im saying that im play game n watch movie..huhu..Ops!!!..better i stop dis habbits bfre my mom check me up for every day n hours..huhu..

ok let me told you some story abaut ''di dunia ada syurga''

*****************************

Kerana jarak umur yang tak jauh beza ramai yang menganggap aku dan ibu adalah kakak dan adik.Aku bangga bile ramai yg beranggapan begitu.kami juga seringkali keluar bersama untuk membeli belah dan kami juga selalu membeli pakaian yang sama dan bergambar..sememangnya kami seperti kawan. Dalam pada masa yang sama dia adalah ibu dan dia juga adalah kawan karib ku yang terbaik sekali.

Namun, perubahan sikap ibu dan keadaannya telah mengudang rasa gelisah di dasar hati aku. Ibu mula mengadu sakit dada dan sesak nafas sejak kebelakangan ini. Ayah membawa ibu untuk mendapatkan rawatan dan ibu di tahan di wad untuk pemeriksaan lanjut. Berita ini telah sampai ke pengetahuanku dengan kudrat yang ada aku gagahkan diri ke Kedah dari Melaka semata-mata untuk menjaga ibu yang sedang sikit.


Setelah berhari di hospital, semua keputusan ujian ke ats ibu telah di perolehi. Sekali lagi kebahagiaan hidup aku dan keluarga di rentap. Doktor mendapati ada keulan di paru2 ibu dan kemungkinan besar ia adalah barah.

MasyaAllah!!!Besarnya ujian mu kali ini.Mampukah aku menggalasnya?


Setelah beberapa hari, ibu di panngil ke hospital untk rawatan. Ibu telah menjalani bermacam rawatan dan saat ini muncul lagi satu keputusan makmal yg mengesahkan ibu menghidap barah maglinan pd paru dan penyakit itu telah mencapai tahap 3B. Luluh sungguh hati ini, dan tubir mata terus menjadi panas mengenangkan penderitaan ibu.

Rawatan dimulakan dgn segera, aku hnye mengharapkan yang terbaik dan selagi boleh aku akn berusaha. Segala wang gaji aku habis untuk rawatan ibu begitu juga dengan duit simpanan keluarga. Namun duit tidak lg penting yang penting sekarang adalah ibu.

Penderitaan ibu bermula dengan menjalani radioterapi yang perlu di lakukan selama 30 kali. Keadaan ibu semakin teruk, tubuh ibu semakin kurus, selera makan ibu semakin kurang kerana sakit lidah.

Aku dan keluarga masih lg berharap untuk memebri yang terbaik untuk ibu agar ibu dapat bersama dengan aku dan adik bergurau dan ketawa di ruang tamu saat menonton tv. Hinggakan satu hari aku sendiri tak sanggup nak lihat betapa deritanya ibu. Dengan berteman malam aku bermohon padaNya andai ini adalah ketentuannya maka aku Redha, ringankanlah pendritaan ibuku, sesungguhnya hati anak ini luluh melihat dan mendengar setiap rengekan ibu menahan sakit yang terkata itu. Berikanlah yang terbaik buat kami..


JIka sebelum ini...''Berikanlah ibu kekuatan untuk sembuh dari penyakitnya.Berikan kami harapan untuk lihat ibu kembali seperti dulu...''...namun aku perlu sedar ibu tak mungkin akn sembuh..dan akhirnya pada tanggal 20 April 2008 ibu menghembuskan nafas terakhir setelah selesai menunaikan solat subuh. Aku pasrah dan redha kerana penderitaan ibu dah berakhir dan kini iu tidak perlu menangis menahan sakit dan merengek kerana sakit yang di tanggung..

Ibu amanlah kau di sana, semoga ibu di tempatkan di kalangan insan2 yang di kasihiNya..Amin

******************

actually klo bace citer die lg sedih..n ni just sinopsis je..huhu..ok i had to go..enjoy it..:)


lastword:im going for date wif syikin@penyu...ddk kat pantai+mkm kek=seronok..hehehe..

rindu+malas nk wat note

~Apakah di harapkan hujan tanpa awan~



Assalammualaikum...:)



Everything is on by on..then time change every minute.nothing is permanent, even on what u planning out.wah?..what is going on?..just im feel like want to go home right now..huhu..i miss all of them..really i miss them like orang gilak right now.what should i do?screaming out?jump on what i should be..but it still can be control wif love letter dat fiil full of love not of anger..n im feel more better when read it, just like miracle happen..

************

kesibukkan yang melanda serba sedikit menyempitkan salur masa utk aku mengomel kat sini..great!! now even tgh berpusing dgn note yg makin tak faham tu aku boleh ddk mentelaah blog di depan aku..Wah?..agak terlalai jugak kekadang kan..ape nk jd ni?..pulang2 sebelum perahu hanyut tanpa penghuninya.Herm..mmg dh mcm metafora yg terfauna dan flora skrng..


dis weekend aku byk hbskan masa dgn membuat note2 yg berjela tu kpd yg agak simple utk aku bace dan fhm..klo setakat nk wat note ni mmg byk cobaannye..klo tutor tu nk or tak nk kene wat gak bb nak hntr n nnt klo ade tutor ternganga plak..tp nota ni just for personal usser je dats why la aku agak liyat even want to finish up one chapter only..sometimes im think?..when im will be ''rajin'' n nomore dis word in my life ''malas''...


suddenly im really mis my penyu..even ddk same tempat pun ssh gak nk jumpe..cik penyu bzy dgn labnye dan keadaan umh sewanye yg slalo sgt ketidak adaan air itu..cian pada cik penyu..tp pesnn utk cik penyu..''blkng bilik aku ade salur air utk kau wat batang paip direct g umh ko pun boleh...''..hehehe..

ok!! im done untill now..mybe leter on we will continue smthng..aku dh hmpir nk hbs bace ''di dunia ada syurga''..tak sabar nk bercerita dekat sini..wait for it..


lastword:who is she?r dats mean is me?or someone else?..huhu..aku jeles2!!..hehehe.

Tuesday, July 20, 2010

doa untuk abah

~Hidup umpama aiskrim, nikmatilah ia sebelum cair~


Assalammualaikum....:)


rasenye mcm sinonim dgn words kat ats tu..biase sgt dgr sejak zmn sekolah lg souds dat it was nothing just fun, fun and fun..dat was what im think bfre dis..but now i can describe the words wif difeerent meaning n alot of thing dat i have think..ex: make something new for ur life without doubt expecially when we need to change being more better than bfre..we always have a chance, n it up to ur self either to have it or not..

let me share a story wif u all..im get dis story from ''Di Dunia Ada Syurga''-Asma Nadia. mybe some of u have read dis book n mybe some is not.it just a motivation book for a muslimah n not mean dat muslimin is not allowed to read dis book ok..it about our ''doa''.evryday,minute n second what we are saying is call ''doa''..bcz what we are saying totally build up wif intention right.so just image dat what!..one of my frenz have said ''only say it when u really mean it n just make unspoken when u think dat is not important''..bukan r nk sruh jd orng bisu..just not nag about nothing..look like im always do what im say it..huhu..!


***************


Kerana tanggungjawab pada suami, ank2 dan keluarga dia terpaksa berjauhan daripada keluarganya, rumah tua itu ditinggalkan dgn abah dan ummi di tanah melayu dan kini aku sudah pun menjejakkan kaki di negara yg begitu asing sekali.Tidak terlintas di benak fikiran aku yang kaki ini akn berjln di sini mencari nafkah dan mencorakkan kehidupan untuk anak2 dan suami.Baru setahun janggung aku pergi meninggalkan Tanah Melayu tp rasenye seperti sudah berabad lamanya.Hinggakan satu hari aku mendapat satu pesanan ringkas SMS dari ummi

"Abah koma, kamu balik lah. Kami semua balik, abah tunggu kamu"

Di saat itu aku dapat merasakan yang jantung ini tiba2 hilang degupnya, nafas menjadi dyspnea dan Hypothalamus sedang rancak menghantar impuls ke kelenjar exokrin untuk bekerja dalam merembeskan horman2 dan aku mule merasai manik2 jernih di dahi. Ya Allah!! ujian apakah ini? Begitu terukkah apa yang di alami oleh abah aku di Tanah Melayu itu?Jiwa aku mule meronta ingin pulang ke sisinya namun hanya doa yang dapat aku titipkan.

Pada sebelah petang setelah menyambut kepulangan suami dan anak2 aku mengkhabarkan berita ini pada suamiku, dan dia menyatakan akan berusaha mencari tiket namun dalam keadaan seperti ini suami tidak mampu untuk membelikan tiket buat seluruh ahli keluarga mungkin hnye aku sahaja yang akn pulang ke Tanah Melayu.Alhamdulillah bile esoknya suamiku pulang dgn membawa tiket yang di perolehi dgn harga sedikit murah. Bandar Sydney yang sesak ini seolahnya menambahkan dyspnea yg aku alami sekarang.


Dan sekali lg hp itu berbunyi..

"Kamu balik ke? keadaan abah semakin teruk. doktor tak dapat nak menjangkakan apa2''


Luluh sungguh hati ini, terlayar di ruang mata segala kenangan, saat abah tersenyum, berjenaka dgn kami anak2nya dan di saat abah pulang dari kerja dgn membanting tulang empat kerat demi aku dan adik beradik yg laen. Dan sekali lg aku bersujud padanya dgn doa yg sama..semoga aku sempat berada di samping abah, dan mengizinkan aku menjaganya walaupun sekejap, dan berikanlah kekuatan pada abah untuk mengharungi ujiannya itu dan sembuhkanlah abah..doa itu aku panjatkan dgn penuh harapan bersama dgn linangan air mata yang tak pernh kering sejak aku menerima pekhabaran ini.


Setibanya aku di Tanah Melayu..hp sekali lg berbunyi..

"Kamu dh sampai?.abah tunggu ni..datang hospital terus ea"

Bertapa berbunganya hati ini mendapat pesanan itu, Alhamdulillah..abah sudah sedar dari koma dan abah sudah boleh membuka mata walaupun tubuh tuanya sarat dgn berbagai jenis wayar. Doktor sendiri menyatakan semua ini ketentuan dariNya kita sebagai hambaNya hnye berusaha,doa dan tawakal..syukur Ya Allah..!


Laju kaki ini melangkah untuk mendapatkan abah dan ummi yang tersenyum melihatku menyelak daun pintu wad..dan aku dapat melihat abah tersenyum begitu juga dgn ummi..terbit air jernih di tubir mata tua itu..


Setelah semuanya selesai dan normal. Aku meminta izin dari abah untuk pulang kerana suami dan anak2 masih memerlukan aku dalam hidup mereka. Dan saat itu abah bekata

''Ucapkan terima kasih abah pd suami kamu kerana izinya kamu berada di sini dan terima kasih juga kerana telah membimbing kamu seperti sekarang..''

Terlayar kembali segala kelakuan aku yg agak rangkus dgn onar2 kehidupan dulu..Alhamdulillah, im glad to have both of you n im glad found dat Love in my life..Usaha, Doa dan Tawakal..


*********************

rase cm seronok je bile dpt cuti tgh2 week cmni..hehehe.yeah!!!..best even asgmnt tu tetap ade..huhu..ok let get some breakfast..Nyum..Nyum...:)

lastword:im miss u dude..!

********************
p/s:citer tu sekadar sinopsis je byk lg die punye klimaks..tp time is running out..next time aku citer laen plak ok?!!!



Friday, July 16, 2010

pasal ape ni?



~love is nice when u can feel it~


Assalammualaikum..:)


setelah seminggu aku melayan kerenah stdy aku, kini tiba masanya aku melayan kerenah kemalasan satdy aku plak..mane taknye seminggu duk bwk buku medical-surgical tu ke hulu ke hilir nk siapkan asgmnt yg nk ade evdnce je semua..mahunye tak lenguh tangan nk nyelak, nak juling mata bace tiap2 ayt, makin gagah otot jari nk menulis n nak menaip lg..Huh?..mmg mencabar kewibawaan btol r...itu blum lg bile dh kena berbakul dan berkoyan komen2 yg membina..semua yg di ckp kena di persoalkan balik..huhu..mahunye aku jd mcm ulat bulu naek daun ats pentas tu nk menjawab semua persoalan itu..tapi bile leh jwb rase cm tak caye plak yg aku dh bg satu fakta penting pd bdk2 clas aku.n mmg penting smpai leh kuar exm r..hahaha..mmg terasa kebanggan diri ini membawa ke hulu dan ke hilir buku medical-surgical smbil buat tak tahu bile orng duk jeling2 tgk kekebalan buku tu...hehehe.


nmpknye aku begitu puas hati dgn peluh lelah aku yg walaupun tak seberapa tanpa ade ahli kumpulan yg sering membantu..tidak kira dlm perbincangan mahupun pengosippan..hahah!!!


**********************

tetibe aku teringt kat semua orng..puan emak, enche abh, along, angh yg makin gemok dan adik yg mmg bulat cm bola..huhu..:(


n skrng puan emak kate die dgn enche abh agak bzy sikit cz uruskan umh kami yg baru kat kg..so kena r berulang alik dari Klang ke kampung enche abah di k.selangor..actually kampung enche abh tak smpai pun k.selangor..cume aku tak tahu nme bndr die ape..huhu..tp dlm kad pengenalan enche abh kalau tak silap die tulis ''Jeram''..n pekan die sg.buloh then boleh kate dekat ngan Ijok..so dimana kah itu?...aku sendiri tak tahu..hahahaha..!


n im going moving insyaAllah end dis year..umh kat Klang tu mak kate tak jd jual cz syg..byk kenangan yg ade kat umh..segala pahit, manis, kelat, tawar dan masam untuk puan emak dan enche abh membesarkan kami 4 beradik yg sgt comel dan macho ini..huhu..:)..


perkembangan terkini pasal agh yg gemok..pandai dh maen tukar2 kereta dgn puan makwe die..mane enth die g cmpk Gen-2 die..g angkut balik myvi puan makwe plak..puan emak ngan enche abh ape lg..lanyak mcm kereta sendiri r jwbnye..hahaha..!..gembira je dgr enche abh n puan emak g bermadu2 hisap madu dgn kete myvi bakal menantu..lawak2..hehehe..

**********************


ok lets get work..rumate aku dh mule wat konsert siaran lansung yg membingitkan telinga aku..so aku smbung next time la ea.. keep in touch..:)

nk tgk tak ape yg perlu aku buat dlm minggu lepas..hingga buat aku teramat bzy body..:-


buku yg aku malas nk susun kat dlm almari buku..
so aku buat tabiat time sek dulu..
terbinanya menara KLCC..
tp still takleh lawan time sekolah..hahaha!

*my love letter on d top..*


lastword:r u okay?..it looks like not in good condition..

Saturday, July 10, 2010

history for today

~Setiap hari kita adalah manusia yg berbeza. Semalam kanak-kanak, hari ini remaja dan esok hari tua, semuanya menjadikan kita dan masa sungguh bermakna~

sory for d pic yg takde kaitan ni..~

Assalammualaikum..:)


Alhamdulillah..evrthng in a good way..td pg pun dh hbs wat QTI insyaAllah 19 baru buat JPJ itu pun kalau bleh aply stdy half day kat ltcre.wish for it ok!!..actually ari ni pnt la gak cz pg2 lg dh kuar g drvng then balik dh kul 12 tgh ari..n after zohor ni nk kuar g beli barang clas kat Mydin Mall..cz kat sini yg ade pun Mydin Mall je r..suddenly im miss my home..huhu..:(


ingt tak pasal my wish 4 d last entry about my mom..huhu..guess it???..it dont work r..just dream n flow blow it out cz it never happen now.!!..n last night is so nice for me..cz i had a phone call from my mom then my along then my angh then my dad..just my liltle brother je yg tak menonjolkan no phone kat skrin hp aku..huhu..

rindu nk dgr angh jerit2 nme aku bile die nk minum air milo..hehehe..n rindu nk chat ngan along sambil drvng go smewhere n take some pic wif her..n rindu nk gelak tgk muke mak bile abah sakat..Dammm!!! i really miss all d moment..my heart start crying now..but my eyes still wif good control..huhu..:(

Oh NO!!!!..im sick.tak smpai lg sebulan ni...just STOP it..!!


ok jom2 tukar topik r..


*************************

antre contah yg aku bljr time wat tes QTI td..

1) orang tu dh kawen then getting prgnt..so bile kite nmpk kite akn ckp she pregnt kan..tp bile orng tu gemok tak akn kite nk ckp die prgnt gak even just look a like..so decision make on situation not juat one rule ok..

2)seller packed 1kg sugar for u..then d weight show dat less 2oog so just add 2oog no more n no less cz less n more is not good when u pay on d same price for 1kg only..

3)make it like ur soul..when u anger it look not good when u feel cool it look good n evrthng is going smooth way..

so skrng boleh aplikasi time bwk kereta..hehehe..byk lg contoh2 yg enche Nasir bg..tak sempat nk tulis semua..time is running out..huhu..

lastword:im happy when i heard ur voice is happy...always smile even im not wif u ok..:)



Friday, July 9, 2010

cawan dh nk habis..

~Kesempatan yang kecil seringkali merupakan permulaan kepada usaha yang besar~




Assalammualaikum...:)


take a breath..deep breath then flow out from ur mouth like blow on ur cupcake..huuuuuuuuuu..kinda ok. i feel free n but not.???what is that?..when i have think about an asgmnt look as water flow without cut off..pleaz..somebdy want to help me?..pleaz..:(

Wah?nmpk mcm r bebillion asgmnt aku.padahal semua submit dh cme tinggal satu je submit 11 ari bulan ni..hehehe.sje konon nk bg tahu perasaan yg melanda jiwaku ini dua hari yg lepas..

***********

meh2!!! yg jauh tu dtg dekat sikit..yg dekat tu dekat kan lg..nk citer pasal dunia cawan name saintifik nye..aku mmg r tersgt bute tuli, bute segala mcm r cz kebzyn mybbkan aku tak amek peduli dh pasal benda jadah ni..dulu time cuti asal aku celik mate pastu g dapur amek pinggan nk mkn nasi lemak depan tv ddk sebelah adik gerenti bola sebiji yg kena tendang ke hulu ke hilir je lah yg aku nmpk..pendek kate aku terkena tempias gak pasal dunia cawan ni..kirenye aku bukan lah jenis yg melekat dpn tv mcm kene gam dgn gam gajah..tp tahu gak r sape lwn sape?gme pukul bape?..sape leh bajet2 mng?..semua tu amek tahu r gak..kire boleh r gak kalau nk kategori kan aku yg suke membzykan body..


dan bile dh msuk stdy ni..almaklumlah mengikut riwayat panglima kesibukkan diri yg kdg2 tak lah sibuk tp mata ni yg meronta-ronta minta direhatkan..terpaksa r aku menyepi sebentar dri dunia maya ni..dh jd ikan kaloi dh kdg2 tu aku rase..mane taknye.kejap timbul kejap tenggelam..jap lg tenggelam berabad, timbul sepurnama je..ape nk jd enth..padahal rindu ni dh berwap2 nk duk bertapa depan laptop smbil minum air susu kambing+moist cake+melepak bace entry kamu2 kalian=aman hidup..:)..time ni boleh ukur r bape lebar aku senyum without think anythng even a single msge yg duk tnye "keje Puan Jamilah tu kene buat cmne?ade tak copy notes n bla bla bla..."..huhu..bukan tak nk membantu..tp time dlm clas tak nk plak tnye.time aku duk bebel kat depan yg korang2 semua wat jualan lansung kat blakang tu ape ke hal plak..ish!!..mg rase cm nk g gantung sorang kat pokok kelapa je bebudk ni la hai..tp takpe r..dulu pun aku nakal mcm budak2 ni..bile dh kene jd pemerintah ni..baru aku tahu..huhu..terasa nk ckp..''padan muke KO!!''..hahaha.


Eh??...kejap2..bukan aku nk cakap pasal dunia cawaan ke td..hahaha.tgk r ape dh jd.konon nk dayung sampan ke hilir tgk nmpk benda lalu terus salah arah hulu..ok r jom patah balik..DUNIA CAWAN..dmm ni semakin berakhir aku tahu pun dari blog2 kalian yg mengkhabarkan berita ini.sebelum ni ade gak bertanye berita same enche Dugung tp kesibukkan yg terlanda menyebabkan aku duk tercampak ke Sidney dan enche Dugung dh balik laut selat melaka..Wah?..mcm terlebih sarkastik je ni?..tp boleh tak kalau dikelas kan menjadi hyperbola?..kalau Puan Junainah tahu ni mahu die sruh aku pusing keliling kelas mcm dulu..hahaha..


ALAMAK!!!!!!!!!!!..sampan hanyut lg..mane dunia cawan aku ni?..hahaha.sebenarnye aku nk ckp yg Spain masuk final..so sape2 nk join class Spanish aku..u r almost welcome..sila2 isi kan tempat kosong yg ade ni ea..tak muat masuk laen session ok..huhu.


***********************

sedang leka jari ini besenam di papan kekunci tetibe mata aku terpaku melihat nombor yg di tulis di bawa..1.35am..Wah?..aku tak tido lg dan sedang membalas dendam ddk depan latop+bace blog kalian tanpa air susu kambing yg mak selalu rajin buatkan dgn moist cake..Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...rindu nye mcm dah renyai je..hukhuk!!


ok la ea..nnt laen timing aku sambung citer..nk tido ni esok nk g bljr kete 2 jam, d last hours n saturday im going for pra test.insyaAllah Monday aku g test JPJ plak..hope dpt cuti separuh ari Isnin ni tanpa perlu ganti cuti..doakannye..Amin.


eh nk bg tahu..Love letter still going on.as usual n i find d miracle.just nice what have written..:)

ade benda nk tnye..:-

kalau aku ckp dkt enche Emak dan enche Abah yg aku rindu sgt2 kat die orng yg even baru 2 minggu duk berpisah malam ni..rase2 esok pg kalau aku bangun boleh tak aku dpt call yg cmni...?

''Assalammualaikum kakak..mak ngan abah ade kat pantai blkng bilik kakak ni."

"Waalaikummussalam..ape?pantai?sejak bile umh kite dekat ngan pantai mak?''..(saje wat2 mcm hilang ingatan jap)

"Ish!! kakak ni..mak kat blkng ni..meh dtg.kate rindu..mak dtg r ni.."(sore mak yg tgh gelak2..)

"What?..mak dtg sini?..yeah!! tak nk mandi boleh nnt after balik ronggeng ngan mak baru kakak mandi.."(time ni aku dh siap pakai tudung..segala brng mndi n baju aku sumbat dlm beg dh mcm pelarian nk g lari blkng bilik jumpe mak ngan abh)

bestnye bile wat angan2 cmni kan..huhuhu..

****************

maaf ea..kaitan dgn tajuk hnye lah 15% sahaja..tu pun tak tercapai..huhu..





lastword:tetibe rase cm nk ckp dgn semua orng..''SAYANG KAMU SEMUA..SYG SAYA TAK?''..(smbil wat muke yg tgh bajet comel dan comot skit)

Wednesday, July 7, 2010

tired again

~Mengetahui perkara yang betul tidak memadai dan bermakna jika tidak melakukan perkara yang betul~



Assalammualaikum..:)


sometimes 24 hours is not enough to do all things on time..as human i need time for rest, sleep with nice dream and expecially mybe i can have ABC cz it really hot here..today is still my 1st week on stdy.evrything make me feel want shut down evrythng n start it again with next plan..sounds i have done a big mistake right?..Yeah!!..it was really bigger when im fail to manage my time corectly..fail to list up evrything n fail to create something new in my way..sometimes i feel too misereable..but i have Her..d love letters is always on my side..Amin..

yesterday i going for audition..actually i confuse either to atend it or not cz smthng cross in my mind..then suddenlly i change my mind n just atend it..without any of hope..just going for funs..but great when im chosen..but when it happen im feel just want to cut it off..n just realize dat r mistake i have do..so?.to me..just let it go..n it was d last time n d last moment for my life..no more *da---*...just stop it..back on what i want..

ok..mybe until here only.i need to continue my asgmnt.then im going to sleep with a really nice dream..Wah?..really tired for all those happen today.just put FULLSTOP on there then hope no more today for tomorow bcz tomorow will be more great from today..Yeah!!..

lastword:feel like missing something but i dont know..????