Thursday, May 27, 2010

home sweet home..





tik..tok..
tik..tok..
tik..tok..


wah..agak penat dgr bunyi jarum jam bile die bergerak utk penuh kan satu pusingan yg bersamaan dgn 60mnt=1jam..rase cm lmbt je mase berlalu klo boleh nk je ak cepatkan waktu jam tu then semua jd cepat kan bagus klo cmtu..tp cmne ea nk wat?...takpe2..leh mnx pertolongan ci Doraemon..hehehe..mengarut dan melalut yg enth pape bile rase cm dh tak sabar nk tunggu smnit pun..huhuhu..



ok dgn gumbiranya result exm ku dh keluar pd 26/5/2010 pada jam 12 tgh hari..alhamdulillah.semuanye ok..cpai separuh target je..sparuh target tu just lepas utk naek scnd sem.klo tak alamat kene buang terus bb repeat boleh wat sekali je..huhu..n group ak r yg paling power cz bdk repeat sorang je..utk group2 yg dulu mmg ramai akn repeat..tp cian plak kat bdk group ak yg sorang tu..die skrng mmg depress sgt2..tak kuar bilik pun..mkn pun mmber2 yg tolong tapaukan..huhu..dugaan btol utk kwn ak tu..tak tahu r cmne leh gagal..just paper anatomy..huhu..pape pun smge utk repeat ni die dpt lepas klo tak mmg kena keluar tak kembali r jwbnye..semoga berjaya Yana..!



dalam tgh gembire ni tetibe plak ade citer2 yg tak sedap cuping telinge ni dgr..cuti ak dh diluluskan utk 31/5 ni tp hnye leh balik after office hour..DAMM!!!!..mmg mcm hampeh kelapa bali betul r..ak baru nk balik mlm 30 tu..tp alih2 kena balik 31 ptg gak..mak ak plak dh di landa angin kegelisahan dan kerisauaan bile ank dara die balik sorang2 n smpai nnt pg2 bute..nape pg bute bb pg mmg bute..hahahaha..tp dgn confident ak ckp..takpe boleh2..padahal cuak gak balik sorang2 ni..hehehe..nk tunggu bas kat MBKT pun ak dh tawakal je klo mmber2 naek bas awal..alamat ak duk jd tugu r kat MBKT tu.bisu terus rasenye..hehehe.selama duk Kedah dulu pun tak pernh balik malam duk Trengganu ni plak ak nk balik malam..mmg advntre r..huhu..





ok ni nak citer laen plak..hehehe.


**************************************



aktiviti ketika di rumah..ni tak balik lg dh boleh wat senarai kerja2 di rumah tu..malam td call mak sje2 tp tetibe nk bg tahu mak rancangan jahat ak.hehehe..perbualan mlm td..:


ak: mak..kakak sbnrnye tak boleh balik lg pg tu.kena kuar after office hour..tp kakak ingt nak balik je r..malas r nk tunggu office hour..

mak: eh..jangan2...balik je ptg..jgn kakak..jgn wat keje yg tak betol..kamu ni name je perempuan ea..tak padan lansung..klo tak boleh balik kamu nk kuar ikut mane..?

ak: oh..semuanye telah di rancang dgn rapi dan teratur..komplot dgn pkck dh semuanye.hehehe

mak: jangan kakak..ikut peraturan tu..tak pasal je kamu ni nnt masuk rekod..jangan2..kamu balik berdua kan?

ak: tak..balik sorang je.nape?

mak: ade ke orng dlm bas smpai ke Klang?..klo takde kamu turun kat Shah Alam nnt mak amek kat sane je.

ak: ade la kot..klo takde nnt kakak turun r kat Shah Alam..

mak: ok2..turun kat Shah Alam call mak..jgn dh trun bas baru call..klo dh dekat nk smpai tu call..faham tak?

ak: faham mak..kire akk kena balik petang gak r ni?

mak: ye..balik petang jgn wat keje giler kamu tu..fhm?

ak:..erm..faham..(suare hampe je..rancangan jahat tak bejaya..hahahaha)


dan akhirnye..ak akn balik pd petang isnin,31/5/2010..

aktiviti di rumah spt biase r..rutin harianku..n mak akn ckp:

'mak rase malas sgt klo kakak ade kat umh.'

wah..ayt mmg keramat ni..hehehehe.


ok hari ni last keje for dis week..nex week ade lg dua hari keje..wawawawa..lmbtnye nk tunggu lg dua hari tu..nsb last day keje pg takde r terasa kelamaan duk dlm wad tu..hehehe..n ak pun dah kemas mane yg patut..baju tak kemas lg..nnt2 r..bukan ssh dan payah pun nk kemas ni..hehehe..


ok is over..

nk try bace karangan ank murid abg long tak?
abg long ajar kat Sek.Meng.Ulu Kapit, Sarawak.
yg pernh sy citer tie entry bfre dis..mmg sgt pendalaman.

try bace karangan ni klo power..bace sbgai cikgu..pastu bg markah sekali..
slmt membace..!


1 comment:

  1. heee klakar jugak crita ciken wing ni sabau je le cekgu

    ReplyDelete